Captains diner

Dit captains diner stamt uit de tijden van de Nederlandse Verenigde Oost-Indische Compagnie. Men was Langdurig op zee en in de vochtige scheepsruimen bleef ‘normaal’ voedsel niet lang goed. Terwijl de gewone bemanning het voornamelijk moest doen met de rantsoenen van scheepbeschuit (harde droge koeken), peulvruchten en spekvet die aan boord verstrekt werden, kon de Kapitein het zich veroorloven om gezouten mager spek, mosterd en ingemaakt ‘tafelzuur’ mee op reis te nemen… vandaar de naam ‘Captains diner’.

Maaltijd “Captains diner” € 15,50 p.p.
Een captains diner maaltijd van Partyservice Nederland / Van der Linde Catering bestaat onder meer uit:

Kapucijners, gekookt met blaadje laurier, klein rood pepertje en stukje buikspek.
Op smaak gebracht met Dijon mosterd, zeezout en flik wat peper uit de molen, geserveerd met speklapjes met kafjus, afgemaakt met gehakte peterselie, piccalilly, gekookte krieltjes en wat Amsterdamse uitjes.

Buffet klein “Captains diner” € 19,50 p.p.
De basis voor dit buffet vormt een ronde chafing dish met kapucijers, hieromheen kleinere schaaltjes op pannetjes met gerechten.

Kapucijners Met blaadje laurier, rood pepertje, blokjes buikspek, magere spekreepjes en gebakken uitjes, op smaak gebracht met zeezout, dijon mosterd en peper uit de molen en vers gehakte peterselie.
Speklappen Speklap zonder zwoerd, lekker krokant gebakken.
Gehaktballen Huisgemaakte gehaktballen van rundvlees en varkensvlees, lekker gekruid met dijonmosterd en wat geheime specerijen. Extra: gesnipperd uitje.
Gekookte aardappelen Bijpassende kriel aardappelen met kalfsjus.
Kaantjes Uitgebakken spekblokjes.
Uien Gebakken uienringen en een schaaltje met rauwe versgehakte uienblokjes.
Zuren Zilveruitjes, augurkjes, piccalilly.
Bijlage Tomaten salade, komkommersalade, mosterd en appelcompote.

 

Buffet groot “Captains diner” € 24,95 p.p.

Stamppotten Hutspot; rode bilstar aardappel, wortel en ui. Op smaak gebracht met nootmuskaat en roomboter.
Gehaktballen Huisgemaakte gehaktballen van rundvlees en varkensvlees, lekker gekruid met dijonmosterd en wat geheime specerijen.Extra; gesnipperd uitje.
Rookworsten Heerlijk sappige op ambachtelijke wijze gerookte Gelderse worst.
Speklappen Speklap zonder zwoerd, lekker krokant gebakken.
Kapucijners Met blaadje laurier, rood pepertje, blokjes buikspek, magere spekreepjes en gebakken uitjes, op smaak gebracht met zeezout, dijon mosterd en peper uit de molen en vers gehakte peterselie.
Gekookte aardappelen Bijpassende kriel aardappelen met kalfsjus.
Gemengde sla Hollandse kropsla schotel, zoals grootmoeder hem maakte, met gekookt ei, uitje, appeltje, augurkje, tomaat en slasaus.
Kaantjes Uitgebakken spekblokjes.
Uien Gebakken uienringen en een schaaltje met rauwe versgehakte uienblokjes.
Zuren Zilveruitjes, augurkjes, piccalilly.
Bijlage Mosterd en appelcompote.

 

Extra bijpassende items

Bruine bonensoep € 3,75 Rodekool stamppot
Erwtensoep € 3,75 Boerenkoolstamppot
Groentesoep € 3,50 bonenstamppot
     
    Stamppotten kunnen vervangen, zonder kosten, of toegevoegd worden per item voor € 3,50 p.p. extra.

 

Het kapiteinsbuffet € 26,50 p.p.
Onze luxere versie van het Captains diner……. Vijf eeuwen geleden voeren de eerste schepen naar het oosten. Zware Hollandse scheepskost, zoals “Hete Bliksem” (stamppot met spek) “Gewapend Beton” (stokvis) en “Orangje Rats” (hutspot van witte bonen) hield de mannen op de been.
Proef deze typische gerechten uit deze avontuurlijke tijden.

Kalkoen met pruimedanten Gegrilde kalkoentournedos.
Warme beenham Vers van het mes, met 3 bijpassende smaakvolle sauzen.
Terschellings vispannetje Laat u verrassen door een heerlijke visstoofpot.
Ouderwets lekker Gestoofd rundvlees in bruinbier met peperkoek.
Stoemp Stevige kost van aardappel en knolletjes.
Raasdonders Kappucijners met spekjes, speklap en piccalilly met augurken.
Oost West, Thuis best In rode wijn gestoofde peertjes.
Eerpelsloat met kip uit ‘t zuur Aardappelsalade met kip.
En tenslotte Vegetarisch gerecht, witte rijst en brood.