Amelands Best

Trendyfood “Ameland’s best” €40,00 per persoon
Wij presenteren het diner in buffetvorm. Uw gasten hebben de mogelijkheid om zich te goed te doen aan een keur aan gerechten, die op verrassende wijze vanaf verschillende buffetten worden gepresenteerd.
U kunt hierbij denken aan:

Vleesbuffet – Charcuterie
Op dit buffet worden de beste hammen en gedroogde worsten gepresenteerd. Deze heerlijkheden uit de droogschuren van Europa worden door de kok zelf vers gesneden:
–  Kempische ham
–  Schwartzwalder ham
–  Chorizo
–  Coppa di Parma
–  Salami Picanto
–  Spinata romana

–  Fijne Mortadella

Als warm gerecht serveren we een runderstoofvlees, bereid met kruiden en een goede rode wijn.

Om dit geheel compleet te maken serveren wij er ook een verse vijgen, frisse tuinkers en vijgencompote bij.

Saladebuffet
Een leuke, verse en frisse presentatie van salades die de gast zelf kan samenstellen in shakers met ingrediënten naar eigen keuze. Na het kiezen van de ingrediënten kan de salade verrijkt worden met een dressing en de deksels kunnen gesloten worden.
En shaken maar!

Diverse soorten sla:
–  Frisee
–  Lollo rosso
–  Eikenblad
–  Baby-leaves
–  Rucola
–  Ijsberg

Ingrediënten voor een persoonlijke samenstelling:
Cherrytomaatjes, uitgebakken spekjes, licht gebranden pijnboompitten, cashewnoten, augurkenblokjes, fetablokjes, mozzarella bolletjes, Hollandse garnalen, paprika reepjes, gesnipperde uitjes, diverse cress-soorten.

Diverse dressings:

–  Thousand Island dressing
–  Frisse yoghurt dressing
–  Heldere tuinkruiden dressing

Broodbuffet
Uniek brood voor bijzondere mensen!
Wie dacht dat brood gewoon brood is komt bedrogen uit. laat u verrassen door oogstrelende smaakcombinaties, die een ieder zullen uitnodigen om zoveel mogelijk broodvariaties te proeven.
Er wordt een selectie gemaakt uit de volgende broden:

–  Chorizobrood:
Spaans witbrooddeeg met een vulling van Chorizo, pijnboompitten, cashewnoten en gesnipperde groene peper. Het brood is gedecoreerd met gegrilde uien en kruiden.
–  Eekhoorntjesbrood:
Volkorenbrood gevuld met Eekhoorntjesbrood, zongedroogde tomaatjes, knoflookolijven en pijnboompitten.
Het brood wordt afgebakken met roggebloem en Gruyère.
–  Olijf-mozzarellabrood:
Turks witbrooddeeg met een vulling van knoflookolijven, buffelmozzarella en zongedroogde tomaatjes.
Het deeg wordt voor het bakken dicht gevouwen en dan bestrooit met roggebloem en kruiden.
–  Ansjovisbrood:
Bruin en witbrooddeeg worden in elkaar opgerold met daartussen een vulling van kaastomaat-tapenade en pijnboompitten.
Vlak voor het bakken wordt het brood opgemaakt met verse tomaatjes, ansjovisfilets en kappertjes.
–  Frans notenbrood:
Molenaars volkorendeeg met een vulling van mooie noten, zoals macadamia’s, pistache- en pecannoten en verse rozemarijn.
Als verrassing komt u zo af en toe wat bananenchips tegen.
–  Gruyère-uitbrood:
Zwitsers brooddeeg waarin roggebloem is verwerkt waardoor het een heel aparte bite heeft. Het brood wordt voor het afbakken bestrooit met witte uien en Zwitserse Gruyère en pijnboompitjes.
–  Pesto-Atrisjokbrood:
Bruin en witbrooddeeg worden ook hierbij in elkaar opgerold maar dan met een vulling van verse groene pesto, het brood wordt afgewerkt met artisjokharten, maanzaad en grof zeezout.
–  Pesto-Gorgonzola:
Italiaans witbrooddeeg met daarin meegebakken verse groene pesto, gorgonzola-dolce en vleestomaten.
–  Geitenkaasbrood:
Witbrooddeeg met geraspte courgette, thym en uitgebakkenspekjes. In lagen als een soort lasagne Hollandse geitenkaas er tussen.
–  Vijgen-Gorgonzola:
Volkorendeeg gevulde met stukjes vijgen en mee gebakken Gorgonzola-Dolce.

Deze overheerlijke broden worden geserveerd met pesto en tapenade.

 Mediterraans buffet
Heerlijkheden uit de laars van Europa. Het mediterrane klimaat doen deze gerechten verrijzen boven de standaard. De specifieke smaak van deze keuken is niet alleen te danken aan het klimaat, maar ook door de bijzondere verse kruiden van het continent. Met name de tomaat, knoflook en basilicum spelen hierbij een rol. De olijfolie is de laatste ontbrekende letter uit het alfabet en het punte op de “i” voor de Italianen zelf.

Het koude gedeelte van dit buffet:
–  Salade van penne-pasta met gerookte kipfilet, paprika en basilicum.
–  Frisse gemengde salade pommodoro’s, mozzarellabolletjes, pesto, verse peper en een scheutje olijfolie van de eerste persing.
–  Mini ciabatta’s .
–  Roomkaas met zoete, pikante paprikaatjes.
–  Pesto van basilicum en pijnboompitjes.

Het warme gedeelte van dit buffet:
–  Lasagna van rundergehakt en bechamelsaus, voorzien van een licht gebruind kaaskorstje.
–  Aardappelgratin met pedanoschilfers.
–  Rugfilet met kruidenjus en tijm.
–  Pasta gerecht met paprika, basilicum, mosselen en garnalen.